Начало   Новини   Дискусии   Материали   Рецепти   Снимки   Приятели    Членове    Контакти

Контакти

Идеята

Атанас Маринков
Администратор

vegetare@gmail.com
skype: atanas_marinkov
   
Женя Борисова
Помощник администратор
jeni_borissova@yahoo.co.uk
   
Координатори по градове:
София
Полина Маринова
p.marinova@yahoo.com
skype: polina.marinovaa
gsm 0886 89
-28-10
   


Датата е 20 март (събота) 2004 година - чудесен слънчев ден за начало на изграждане наБългарско Вегетарианско Интернет Общество. Инициативата е подета от приятели от сайтовете Виа Вита иЖив Дом  и се надяваме да бъде подкрепена от активно участващите вегетарианци в интернет всекидневието на България, а защо не и тази инициатива да прерасне и в реални контакти, срещи и инициативи. Проекта е все още в своя зародиш и ще разчитаме на вашата помощ за изграждането му чрез предложения, мнения, материали, участие в дискусии и т.н.

Приемат се за членове единствено вегетарианци. Всеки един вегетарианец може да стане член на обществото като се запознае с какво е нужно в страницата членове.


Основната цел на сайта е да запознае (интернет) обществеността за преимуществата на вегетарианския начин на живот като неизбежна духовна и физическа необходимост за Човека и Природата.
Основните задачи на сайта са привличане на вегетарианци, желаещи да вземат участие в изграждането на това общество; създаване на форум- място, където членовете и гостите на сайта ще имат възможност да обменят идеи, да се решават проблеми, да се поемат нови инициативи...; събиране на статии, изследвания, анализи и други материали за вегетарианството.

Дългосрочни цели на Българското Вегетарианско Интернет Общество биха могли да бъдат създаване на организация с идеална цел; установяване на контакти с чуждестранни и международни вегетариански организации и общества; лобистки и законодателни инициативи; издателска дейност; привличане на експерти и професионалисти от сферата на медицината, икономиката, образованието, екологията, правото и др. за провеждането на проучвания, изследвания и последващи анализи на територията на България и др., които биха могли да послужат пред държавни и обществени институции и др.

 

Символичната дата и разцъфването на Пролетта вярваме, че ще донесат нужната искрица енергия за една малка стъпка към хармония между Човек, Животни и Природа.


Подкрепете ни!


   БългарскоВегетарианско Интернет Общество